+359897 037 337
apotropei@gmail.com

SAGE – „Сейдж“

Личен сайт на Ивайло Добрев - астролог

SAGE – „Сейдж“

(Sage – преведено от английски, освен градински чай, означава мъдрец, маг, всезнаещ.)

 

Така нареченият Сейдж припомня, утвърждава връзката ни с растителното царство и неговите елементи – духове – живи същества. В древността Маговете, или Вещерите, Вещиците – от Вещ – Човек на Познанието, са използвали билки и растения за лечение, балансиране, а дима, който излиза от тях за връзка с Духа.

Растителното царство и Природата съдържат всичко небходимо за постигането, подпомагането и поддържането на един добър, здрав и балансиран живот на всички нива – физизческо, емоционално, ментално, душевно, духовно.

Сейджингът, или каденето с определена комбинация от растения и билки от една страна спомага процесите по поддържане на здравословните честоти на вибрация, а от друга ги синхронизира с висшите реалности, и земните честоти.

Сейджингът е способ за синхорнизиране честотите на духа с честотите на земята и с нашите фини тела.

Определена комбинация от билки отваря съзнанието за ясни визии със зададени конкретни намерения, а друга – пречиства дом, предмет, човек, животно.

Тайната на Сейджинга е в чистото и ясно, истинно намерение, защото то освещава комбинацията от билки.

Комбинацията от свещени билки, огън, дим, чистото и ясно намерение създават реалността, която Сейджингът е призован да сътвори.

Билките идват от Майката ПриРода.

ПриРодата е онова място вътре в нас, в което сме в контакт с нашите Сърдечни намерения и желания, и с Нашата Душевност, и благодарение на този контакт чувстваме сигурност, защита, закрила, независеща от външни фактори, или обстоятелства, а това създава усещането за истинска Свобода.

 

Сейджингът спомага да сме в по-добър, в истинен контакт със себе си.

 

Науката зад Сейджинга и Мистерията – Сейджа чисти бактериите във въздуха. Учените са доказали, че сейджа може да изчисти до 94% от тях и напрактика да дезинфекцира пространството. Когато горим сейдж се отделят отрицателни йони, които автоматично ни покачват настроението. Латинското име за сейдж е салвиа и в превод е – лечение.

Други предпоставки на сейджа са изчистване на съзнанието от натрапчиви мисли, избистряне на ума и повишаване на духовната осъзнатост.

 

 

Как се използва?

Преди да кадите домът си например, отворете прозорците. Необходимо е особено след гости, парти, конференция, срещи. При кадене е важно е винаги да се отваря прозорец, защото иначе се губи смисълът и даже може да стане по тежка атмосферата в дадено помещение. „Нека ненужната, тежка енергия , доброволно да напусне пространството и да излезе през прозореца ми/вратата ми.“

 

*White Sage/ Сейдж „Бяла Салвия“ – специфични свойства – церемониално кадене, може да промени енергетиката на пространството, ползва се по време на медитация.

Бялата Салвия се нарича „Билката на Безсмъртието. Древна галска пословица гласи: „Който в градината си отглежда Салвия, нему доктор не е нужен”. Съгласно една сентенция, приписвана на знаменитата средновековна медицинска школа в Салерно (Италия), „няма от какво да умре човек, ако отглежда салвия в градината си” (Cur moriatur homo cui Salvia crescit in horto).

В древния Египет салвията е била почитана като билка, даряваща здраве, дълголетие и плодовитост. По време на война фараонът задължавал жените обилно да ползват салвията, за да увеличат плодовитостта си и спомогнат за попълване на човешките загуби. Изключителна популярност салвията имала и в древния Рим, където ѝ се приписвали множество лечебни свойства. Римлянките вярвали, че тя спомага за запазване на младостта и красотата. Неслучайно тя била наричана „билка на безсмъртието”. В Рим събирането ѝ било съпроводено със специален ритуал – пречистване с хляб и вино, бяла туника и боси, добре измити крака.

 

Лечебните свойства на салвията били известни на учените и лечителите на древността Плиний Стари, Гален, Хипократ, както и на знаменития натуропат – немския пастор Себастиан Кнайп. Хипократ наричал салвията „свещена билка” и я предписвал срещу широк кръг болестни състояния. За необичайните лечебни свойства на градинския чай говори нейното наименование – salvia, производно на латинската дума salvare, означаваща предпазвам, съхранявам. Любопитен факт е, че в много народи на салвията били приписвани сакрални свойства, вследствие на което тя била използвана в редица магически ритуали. Смятало се, че градинският чай съдейства за постигане на финансово благополучие и успехи в любовните отношения. Вярвали, че тя предпазва от уроки, спомага за изпълнение на желанията и за добиване на мъдрост и просветление.

 

В листата на салвията са открити множество биологично активни вещества с многостранно физиологично въздействие – алкалоиди, биофлавоноиди, фитонциди, катехинови дъбилни и смолисти вещества, въглехидрати, органични киселини (урсолова, олеанолова, хлорогенова, фумарова), β-ситостерол, фитоестрогени, витамини, етерично масло, както и минерални вещества. Според китайските лечители салвията е най-богата на целебни съставки непосредствено преди цъфтежа.

 

Флавоноидите, известни още с наименованието витамин Р, са обширна група от над 6000 полифенолни съединения, на които се дължат оцветяванията на множество растения в диапазона от жълто през оранжево до червено и синьо.

 

Притежават мощно антиоксидантно действие, многократно (над 20 пъти!) усилват действието на витамин С,

Способстват за придаване елестичност на капилярите и пр. В салвията са открити производни на флавоноидите с мощно физиологично действие апигенин и лутеолин. Фитонцидите на салвията действат губително на бактериите и гъбите, както и на туберкулозната пръчица на Кох. Тритерпеновата урсолова киселина се характеризира с широк спектър физиологични въздействия – антимикробно, противовъзпалително, хепатопротекторно, антиканцерогенно и имуностимулиращо. Доказана е и нейната способност да препятства развитието на атеросклероза, както и да контролира нивото на холестерола и глюкозата в кръвния ток. Съществуват убедителни данни и за съдействието ѝ за нарастване на мускулната маса, особено при възрастни хора, при които травмите поради недостиг на такава са често явление. Появиха се и изследвания, доказващи, че урсоловата киселина съдейства активно за намаляване на косопада и за растежа на космите на главата. Олеаноловата киселина, която е неин изомер, проявява мощно бактерицидно, антивирусно и съдоразширяващо действие, препятства спазмите на артериите, в т.ч. и коронарните, и потиска пристъпите на сърдечна аритмия. Хлорогеновата киселина се характеризира с антиоксидантно, антиканцерогенно и хепатопротекторно действие.

 

Доказана е и способността ѝ да понижава нивото на холестерола, както и чувствителността на „лошия” (LDL) холестерол към окисление, намалявайки по такъв начин риска от сърдечносъдови проблеми. Проявява и значителна активност срещу редица микроорганизми, например златния стафилокок, чревната пръчица и пр. Фумаровата киселина се характеризира с антисептични и антибактериални свойства. Чрез регулиране на абсорбцията на холестерола в чревния тракт бета-ситостеролът съдейства активно за поддържане на нормалното му ниво в организма. Установено е, че фитоестрогените, съдържащи се в салвията, имат сходен строеж и аналогично на женските полови хормони – естрогените, действие. Листата на салвията съдържат до 2,8% етерично масло, в което към настоящия момент са идентифицирани над 20 вещества – терпените туйон, цинеол, борнеол, линалол, салвин и пинен, глицериди на линоловата киселина, сесквитерпени и др.

 

Можете да поръчате „White Sage“ на мейл: twinflamefactory1111@gmail.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Web: Petya Bambova