+359897 037 337
apotropei@gmail.com

Знакът и Съзвездието Близнаци в Тракийската Астрология

Личен сайт на Ивайло Добрев - астролог

Знакът и Съзвездието Близнаци в Тракийската Астрология

„…Езотеричната Астрология се интересува от това: какво става с душата по Пътя след нейното пробуждане?…“

 

*Като главен символ на двойнствеността, Близнаци е първият знак на задължението (Близнаци – Лъв – Водолей), тоест знакът, в който основната част от програмата на живота е със задължителен характер. Затова душата Близнаци има повече задължения към другите – гриж, които в последна сметка я освобождават от дълговете към тях.

*Трите знака Близнаци, Стрелец и Риби, са знаци на предопределеността. душава в тях има предопределен Път в живота, който трябва да й помогне да отработи умения, осигуряващи й добри постижения в следващите животи.

*Ето тук се крие едно от основните значения на думите на Христос: „Аз съм Алфа и Омега.“ Близнаци е Алфата на целенасоченото движение към духовността, а Риби е Омегата на това движение – когато душата получава своето освобождение от оковите на формата и остава завинаги в Царството Небесно.

*Душата Близнаци е подложена на изпитания чрез непрекъснат текущ синтез, чрез непрекъснато осмисляне на познанието, смисъла на съществуване и целите на живота.

*Пентаграмът е Човек, чиято глава е в Близнаци, краката му са на Земята, където проявява двусъщността си (Любов-Мъдрост), а ръцете му са в Голямата Мечка и Плеяди.

*През съзвездие Близнаци навлизат в Слънчевата система енергиите на звездата Сириус.

*Съзвездието е свързано с етерното тяло на човека и планетата. Това е тялото, обезпечаващо енергията , служеща за посредник между физическото тяло и душата. Когато човекът е вече ученик, енергията на етерното тяло става предавател на духовната същност, а не на личностната сила. Това определя душата като принципно променяща се в битието. Промяната не е едноактна, стресова или някаква друга. Тя е само една – непрекъсната и много активна. От тук идва и основната характеристика на знака – активността. Човекът с този знак е деен, интуитивен, напорист. Неговата основа същност е стремежът към проява и изразяване на всичко, което знае, разбрал е и може да го приложи или изкаже.

*Най-голямото нещастие за душата Близнаци е да стане материало зависима и податлива на удоволствията.

*Няма душа Близнаци, която да не е свързана поне с един Стрелец и Козирог по съдба. Те са нейните критерии за движението й в света и обществото.

*Душата Близнаци е много променлива и трудно разбираема.

*Това е Близнака – изпада непрекъснато под влиянието на някоя планета или знак, защото трябва да отработи нова настройка, нови критерии за отношение към света и хората. А това много често означава преодоляване на сложни препятствия.

*Близнакът е в непрекъсната радост от постигнатите успехи и неотклонно над главата му витае вихърът на промените, който може да го отведе далеч от поставената цел. Няма нищо по-опасно за такава душа от неправилно поставената цел.

*Човешкият мозък има пет стомахчета – в тангризма ги наричат – „Петте пазви на невестата“. Следователно победата на Душата Близнаци се отразява върху качествата на мозъка на Ученика, а оттук и на цялостния му умствен потенциал.

*Трябва да се запомни, че отделният ученик не представялва никакъв личен интерес за Учителя, докато не достигне определена точка на развитието си: когато установи траен контакт със своята Душа и се превърне в магнетичен служител на другите.

*Стремящият се може да бъде привлечен и от така нареченото „автоматично писане“ или астрално ясновиждане, ясночуване и т.н. В последна сметка душата става пленник на астралните, психични духове, които се представят за каквото си искат. В днешно време най-често казват, че са извънземни или самият Бог.

*Трите аспекта на нашата Душа (трите девойки), които съдържат в себе си трите потенции на божествеността у нас – Тяло, Душа и Дух (Разум, Любов и Воля), са атрибутите  на служенето. Душата Близнаци може да ги достигне, ако има дързостта на Херакъл.

*Един Близнак с асцендент Овен, например, може да е коренно различен по характер от друг със същите данни, дори само защото е съпътстван от души с различни зодиакални знаци в семейството си. или защото едната душа е пред Петото изпитание, а другата още се бори с Второто.

 

„…Третият кръг (Близнаци), е Теомим, съюзът – двамата близнаци, избили оскърбителите. Там са ръцете на Човека, племената на Симон и Леви, държащи меч и брадва. Негов знак е Берилът….“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Web: Petya Bambova