+359897 037 337
apotropei@gmail.com

Знакът Близнаци в Медицинската Астрология

Личен сайт на Ивайло Добрев - астролог

Знакът Близнаци в Медицинската Астрология

*Близнаци управляват ръцете и дланите, което показва взаимната помощ, която двамата братя трябва да си окажат, за да се освободят от разединяващия ги фактор, толкова дълго съществувал помежду им.

*Близнаци управлява насищането на кръвта с кислород, нерната система и променливите реакции на цялата нервна структура.

*Близнаци управлява тимусната жлеза.

*Меркурий намирайки се в своя знак, носи склонност към невралгии и невралгични болки в раменете и китките на ръцете. Той може да стане причина за междуребрени невралгии и болести на белите дробове и бронхите – бронхити, астматични състояния, плеврити, пневмонии.

*Юпитер в изнание води до тромбози в белодробната артерия и дребните й разклонения, до развитие на емфиземи или отичане на белите дробове.

*Юпитер в Близнаци може да доведе до мастна дистрофия на черния дроб, до ревматизъм на тазобедрените стави.

*Ако в Близнаци попадат Луната или Слънцето – предразположение към болести на белите дробове, бронхити, бронхиална астма, туберкулоза, нервни разстройства и болести на кръвта.

*Венера в Близнаци може да доведе до дихателна недостатъчност, отоци, склонности към атеросклероза. Нарушаване на мастанат обмяна. Възпаление или отоци на окончанията на зрителния нерв. Възможни са нездрави коси и нокти, поява на брадавици.

*Марс в Близнаци носи остри възпалителни процеси на белите дробове и бронхите. Травми и наранявания на гръдния кош и ръцете. Фурункулези или обрив по раменете и ръцете.

*Сатурн в Близнаци дава всички хронични процеси в бронхо-белодробната система. Хронични невралгии или ревматоидни процеси в раменната и лакътната стави, както и в ставите на китките.

*Уран в Близнаци – бронхиалната астма е почти задължителна. Травми на гръдния кош, раменните стави и китките с възможни контрктури.

*Нептун в Близнаци – води до изтощаване на нервната и дихателната система, рак на белите дробове (с разсейки), туберкулоза. Разсеяност, натрапчиви идеи, хаотично съзнание, страхове, сомнамбулизъм.

*Медицински градуси на Близнаци:

3 – дихателен център

5 – китката на ръката

6 – предмишница

7 – рамене

8 – очни болести, загуба на око (при нараняване)

9 – склонност към ревматизъм (при нараняване на Асцендетна или Слънцето – опасност от убийство)

10 – тиф – (при нараняване)

13 – слабост на нервната система; склонност към ревматизъм

17 – извратени наклонности (при нараняване); склонности към болестта на Брайт

18 – ляв бял дроб; склонност към астма

19 – десен бял дроб

20 – неврози

22 – опасност от възпаление на сляпото черво

23 – болести на гръбначния стълб

24 – нарушаване на съня

25 – подагра

26 – отклонения в секса; самоубийство.

*Меркурий в Медицинската Астрология – тази планета  може да измени посоката на електромагнитните токове, а също да повлияе на честотата на техните колебания.

*Меркурий е свързан с менталната сфера и въздейства опосредствено чрез мисленето. Затова всякакъв вид дисонанс в интелекта води до възникване на съответната патология.

*Болестите на Меркурий имат психогенен характер.

*Меркурий отговаря за всички връзки в организма.

*Той управлява координацията на движенията, тъй като осъществява взаимовръзката между симпатиковата периферна нервна система и централната.

*Всички двигателни функции в организма са свързани с меркурий – в това число органите на речта (гласови връзки, език), и на слуха (вибрация на тъпанчето), движението на очите и т.н.

*Благодарение на Меркурий се осъществява връзката и подвижността на костно-ставния апарат (връзки и сухожилия).

*Меркурий отговаря за въздухообмена – тоест за системата от дихателни органи.

*Духовни причини за заболяванията по Меркурий – това са преди всичко предателство, коварство, лъжа и услуги на лъжата и кражбата.

*На психично ниво болестите на Меркурий са свързани с повишена неврозност, безразборни контакти, нарушение на говора – човек приказва много с и без повод или обратното – от него дума не можеш да изкопчиш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Web: Petya Bambova