+359897 037 337
ivaylodobrev2903@yahoo.com

Сидерално Пълнолуние в Стрелец – 28.06.2018г.

Личен сайт на Ивайло Добрев - астролог

Сидерално Пълнолуние в Стрелец – 28.06.2018г.

Приятели, днешното Пълнолуние по Тропическа карта се намира в знака Козирог, но по Сидерална Карта попада в знака Стрелец, който има отношение към нашите цели и посока, към разширението, експанзията, оптимизма, към стремленията ни, към интуитивните прозрения. Стрелец е Огъня на Жреците. Знакът Стрелец е свързан още с деветия подвиг на Херакъл – Херкулес –

„Убиването на Стимфалските птици“.

 

“Учителят дълго наблюдавал успокоения и хармонизиран Херакъл, който често потъвал в размисъл. Изучавайки неговото ниво на съзнание, той решил, че е дошло време за следващото изпитание. Повикал героя при себе си и казал: – Сине Божий и син човешки, дойде време да тръгнеш отново на път, към своя Девети подвиг. Открий блатото близо до град Стимфала, където живеят ято хищни птици, носещи смърт и унищожение. Хората загиват, поразени от железните им крила, разкъсани от острите им метални клюнове. Намери начин да ги прогониш далеч в необитавани земи, където няма хора. Светът страда. Той помълчал минута-две и продължил: – Пламъкът, сияещ извън разума, отклонява от вярната посока. Задачата те очаква. Трябва да преминеш през Деветата врата. И Херакъл тръгнал да открие блатото на град Стимфала. Дълго обикалял, докато намери пътя, но накрая пристигнал в града. Видял зловонните блата и страшните птици, които жевеели сред тях. Те били големи, свирепи и отблъскващи. Всяка имала железен клюн, накрая заострен като меч. Перата им също били от метални пластини и можели да разсекат всеки. Ноктите им наподобявали клюновете по своята острота и сила. Като го видяли, три от тях налетели върху него. Той стоял непоколебимо и се бранел с тоягата си. Ударил силно една от птиците по гърба, две пера полетели надолу и се забили в земята. Накрая птиците отлетели. Херакъл се чудел как да изпълни задачата си и да спаси района от тези хищници. Опитвал да прогони птиците с дъжд от стрели. Убил няколко, но останалите се издигали в небето и били толкова много, че закривали Слънцето. Тогава си спомнил думите на Учителя: “Пламъкът, сияещ извън разума, отклонява от вярната посока”. Досетил се за друг начин на действие. Веднага скочил, отишъл в града и поръчал да му изковат два огромни медни гонга, които поставил до блатото. Започнал да ги удря ритмично и с нарастващо темпо. Звукът бил нисък, тежък и като че излизал из недрата на земята. Изплашени и разтревожени от ужасния шум, хищните птици се издигнали във въздуха, размахвайки железните си крила и с крясъци на възмущение. Огромният птичи облак отлетял надалеч, за да не се върне никога повече. Настъпила тишина над блатата. Ужасните птици изчезнали. Меката светлина на залязващото слънце сияела над земята. – Птиците убийци са изгонени, Херакъл. Те са в изгнание и няма повече да тормозят хората. Подвигът е успешен.

 

Душата, родена под енергиите на знака Стрелец, е такава личност. Тя вече е хармонизирала своите душа и характер, тоест има променена лична съдба и е готова да върви още към съвършенство – до пълното си и окончателно освобождаване от света на материалното. В третия огнен знак – Стрелец, душата ще реализира третия огън в себе си – този, който да я подготви окончателно за влизането й в света на посвещението, което става в Козирог. Нека си припомним, че в Овен тракиецът се срещна с кобилите-човекоядки, в Лъва със собствената си същност, унищожаваща себелюбивата му природа. Сега, в Стрелец, той се среща отново с птици-човекоубийци. Това са три огнени кризи, които трябва да изтърпи, да изгори определени свои качества и да отработи нови. В този знак душата става отново съзнание, което решава, а не оръжие, което унищожава. Най-точният образ на човека е даден чрез Кентавъра, който държи лък и стрела в ръката си. Това е двойният човек – човек и животно в едно. Но той е и Стрелец – има ясна цел и прави всичко възможно да я порази. Когато се освободим окончателно от заслепението на илюзиите на земния живот, ние съзираме на небето своята ясна цел и тогава ставаме стрелци – устремено съзнание и интелект. Стрелецът е подготвителният знак за навлизане на душата в трудните и сложни енергии на Козирог. Наричали са го още знак на мълчанието, защото стрелецът е ловец, който освен че е устремен в своята цел, спазва и пълно мълчание. Нека не забравяме, че край него се сипят острите като мечове пера на птиците. От глъбините на ума съзнанието извежда единствената правилна мисъл. Контролът над мисълта и словото са основата на подвига със стимфалските птици. Те крещят, грачат, създават дисхармония и шум. обратното, Героят мълчи и създава ритъм край себе си. Да сдържа речта си, да обмисля всяка своя дума и да не допуска излишни окачествявания, е главната цел на достижението.

Такава ще е и главната цел на това Пълнолуние на Сидерален план.

*Ако желаеш Интерпретация на Рождената ти, Астрологична карта по Тропическия и Сидерален Зодиак, Годишна Прогноза, Медицински Хороскоп, Синастрия – Партньорски Хороскоп, Бизнес Консултации, можеш да се свържеш с мен на 0897 037 337 или на apotropei@gmail.com.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Web: Petya Bambova